Vår meny
Detta erbjuder vi dig stearinljus, underbar personal, dagstidningar, 1600-talsvalv, allt i en salig men njutbar blandning i ett historiskt krypin vid Stortorget i Gamla stan i Stockholm!
~ Varma drycker ~
Kaffe
Te
Te Chailatte
Espresso
Cappuccino
Macchiato
Caffe Latte
Mochaccino
Choklad med vispad grädde
Varm Vit Choklad (liten eller stor)
(laktosfri/havremjölk finns)
~ Kalla drycker ~
Pepsi, Pepsi-Max, Zingo, 7up, Mineralvatten
Lättöl
Öl 3,5
Corona 3,2
Öl alkoholfri
Färskpressad Apelsinjuice
Iste
Saft
Mjölk
Kaffekoppen´s kalla choklad drink med glass
~ Stora Smörgåsar ~
Ost
Ost & Skinka
Kalkon med sötstark senap
Salamie & Brie
Skagenröra
Kyckling & Curryröra
~ Huvudrätter ~
Dagens Soppa
Dagens Sallad
Vegetarisk sallad med keso
Focaccia med sallad
Lax & Spenatpaj
Broccoli & Ädelostpaj
Lasagne
Lasagne Vegetarisk
Bakad Potatis med Skagenröra
Bakad Potatis med Kycklingröra
Hälsotallrik med varmrökt lax
Hälsotallrik med grillad kyckling
Pastasallad med kyckling/pesto
Pastasallad Vegetarisk med Pesto
~ Sötsaker ~
Kanelbulle
Morotskaka
Kladdkaka med grädde
Äppelkaka med vaniljsås
Hallonpaj med vaniljsås
Blåbärspaj med vaniljsås
Rabarberpaj med vaniljsås
Prinsesstårta
Dagens vegankaka
Pannkakor med sylt & grädde (barn eller vuxna)
~ Glassuppläggningar ~
Choklad De Luxe
Svenska Gubbar
Blåbärsdröm
(sommartid 1 juni–31 augusti)
~ Säsongsmässigt ~
Glögg med pepparkaka (serveras under julmånad)
Lussekatt (serveras under julmånad)
Saffransbulle (serveras under julmånad)
Vår Egen Kanelbulle-Semla (serveras jan. & feb.)
Glassmeny (serveras under sommarmånaderna)
~ Fullständiga Rättigheter ~
~ Vin ~
Alkoholfritt vin rött och vit
Cava
~ Rött vin ~
Mucchietto Nero d´Avola-Shiraz (italien)
Vinea Crianza (spanien)
~ Vitt vin ~
Mucchietto Chardonney-Grillo (italien)
Burgáns Albariño (spanien)
~ Rosé vin ~
Art de france Rosé (frankrike)
~ Starköl ~
Fatöl Mariestad
A ship full of IPA
Elisabet Hallgren
Född 1950 i Malmö. Gick på HDK, Högskolan för design och konsthantverk, i Göteborg. Keramik är mitt huvudsakliga uttrycksmedel och jag har haft en egen ateljé sedan mitten av 1970-talet.
Efter avslutade studier på HDK startade jag min första ateljé i Lysekil, där jag också byggde min första ugn, Senare flyttade jag till Stockholms skärgård och hade under många år min ateljé på Gustavsgergs före detta porslinsfabrik på Värmdö.
Jag arbetar mest i högbränt stengods, slängt såväl som hällt och klämt. Vissa av mina verk har en tydlig funktion, vissa är skulpturala föremål, men oavsett vilket är formen alltid viktig för mig. Jag blandar mina egna glasyrer, provar, mixar om, glaserar i flera lager och förfinar. Eller släng dem. Ibland är resultatet inte tillfredsställande förrän efter att ha skjutit en tredje eller fjärde gång.
Sedan 2018 bor jag i Västergötland, där jag delar mitt liv och ateljé med konstnären Peter Prütz. Då och då ställer vi ut tillsammans. Nu visar jag på dessa bilder hur jag gör kopparna och skålarna till Chokladkoppen och Kaffekoppen. Kanske du just nu använder en?
Kanske ett oförglömligt ögonblick...